Suomi 100-vuotta puistojuhla Mäkikylän palvelukeskuksessa Kuusankoskella

 

Puistojuhla kokosi väen yhteen 13.6.2017

”Mäkikylän palvelukeskuksessa Kuusankoskella vietettiin puistojuhlaa viime viikolla. Tilaisuuden juonsi Juha Hämäläinen. Alkusoittona Puhallinorkesteri Wanhat Jääkärit esitti Jääkärimarssin. Tervetulotoivotukset toi hoivatyön esimies Marja-Terttu Kossila.

KUVAT: TIMO NYBERG

Mäkikylän puistojuhlassa Marja-Terttu Kossila (vas.), Pertti Kuokkanen, Marita Toikka, Kimmo Ylikangas, Jarmo Kukkonen ja Juha Hämäläinen–Kouvolassa ollaan tekemässä merkittävää uudistusta sotea yhdessä koko maakunnan kanssa. Tämä on historiallinen koko maata koskeva muutos ja sen tavoitteena on turvata meille kaikille yhtäläiset palvelut niin sosiaali- kuin terveyspalveluiden osalta. Me haluamme olla esimerkkinä kaikille muille maakunta- ja sote-uudistuksessa.

Eversti Pertti  Kuokkanen painotti luottamusta yhteiskuntamme perustana. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja kaikilla on sananvapaus sekä lakeja tulkitaan kaikille samalla tavoin. Sotilaspastorin sanoma oli, että yhdessä me pärjäämme. Kirkkoherra Kimmo Ylikangas muistutti, että on syytä myös osata katsoa taaksepäin. Edelliset sukupolvet ovat tehneet melkoisen määrä työtä ja uhrauksia nykypolven eteen.

–Osaammeko arvostaa vanhuksia tänä päivänä ja huolehtia siitä, että heillä olisi arvokas vanhuus? On myös syytä katsoa eteenpäin ja miettiä mitkä vaikuttavat tämän päivän ratkaisut tulevaisuuteen.

Karjalan Tuki – Kuusankoski ry:n Vieno Viitakare esitti kiitokset kaikkien puolesta. Hän toi esille sen, että nyt on tuotu juhla tänne Mäkikylään, kun vanhusten on hankala päästä muualle. Herran siunauksen lauloi kanttori Jarmo Kukkonen. Juhlan lopuksi Wanhat Jääkärit kajautti Muistoja Pohjolasta -marssin. Tapahtuman päätteeksi sotilaskotisisaret tarjosivat varusmiesten avustamana mehut ja perinteiset hillomunkit.

Vieno Viitakare esitti kiitospuheen

Toivottavasti kaikki päättäjät kiireidensä ja valtavien muutospaineiden alla muistavat sen todellisuuden, että kaikki sektorit pitää mukana luomassa yhteistä hyvää koko kansalle. Taloudellisten haasteiden tähden kaikki vapaaehtoistyö on noussut todella merkittävään asemaan, kun ratkotaan niiden ihmisten ongelmia, jotka ovat tippuneet tai ovat juuri tippumassa pois yhteiskunnan turvarakenteista. Tämäkin juhla ja sen runsas osanotto kertovat kuinka tärkeää on eri sektoreiden yhteistyö.”

Timo Nyberg

PK-kaupunkilehti KE 21.kesäkuuta 2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *