Vienon Kammarin matka Sovetskin Lada sosiaalikeskukseen

Sovetskin sosiaalikeskus Lada kutsui Vienon Kammarin matkalaiset vierailulle lauantaina 27.10.2018.
Aamulla matkalle lähdettiin Valkealasta ja kyytiläisiä hyppäsi kyytiin Suomen puolella aina Haminaan asti. Auringon jo sarastaessa ja rajamuodollisuuksien jälkeen osa matkustajista jätettiin kyydistä Viipuriin, mutta suurin osa matkustajista lähti Sovetskiin viemään avustuspaketteja ja tutustumaan sosiaalikeskuksen toimintaan.
Etäältä näkyikin Sovetskin vanha sellutehdas, joka on nykyisin maailman suurimpia pellettitehtaita. Tehtaan jälkeen näkyikin jo Sovetskin kaupunki ja pääkadun perällä sosiaalikeskuksen pihalla meitä odottikin keskuksen väkeä iloisin ilmein ja vilkutellen. Lämmin vastaanotto sai monet matkustajat syvästi liikuttumaan.
Bussimatkustajat ohjattiin yläkertaan ja aluksi tarjottiin borssikeittoa, mureita lihapaloja ja perunamuusia. Jälkiruuaksi tietysti kahvia ja rahkatorttuja.
Ruokailun jälkeen sosiaalikeskuksen johtaja kertoi keskuksen toiminnasta.
Sosiaalikeskus toimii kahden sponsorin voimin ja osa tekee työtä minimipalkalla, mutta enimmäkseen työ on talkootyötä. Sosiaalikeskus auttaa lähiseudun köyhiä ja invalideja ruoka- ja vaateavustuksiin. Tämän vuoden alusta keskuksessa on myös vanhuksille järjestetty yhteisiä tapaamisia ja keskusteluhetkiä.
Vieno Viitakareen ”Vienon Kammarin” avustuspaketit ovatkin lähes ainut apu lähiseudun vähävaraisille.
Ohjelmanumeroina nähtiin sosiaalikeskuksen lastenkuoron lauluesitys Halleluja.
Kuorolaulun jälkeen kuulimme haitarin soittoa kun veljespojat soittivat kaksi kappaletta. Nuori tyttö soitti pianolla yhden esityksen, jonka jälkeen keskuksen naiset esittivät teatteriesityksen. Vaikka monellakaan ei ollut venäjänkielen tuntemusta niin silti esityksestä kävi ilmi että haaremin sulttaani sai kolme toivomusta ja toivoi uusia naisia haaremiinsa. Vanhemmat haaremin naiset eivät siitä riemastuneet ja soppa oli valmis. Yhteisen juhlamme päätteeksi Riston kitaran säestyksellä lauloimme pari yhteislaulua. Vienon Kammarin matkoilla on aina mukana venäjänkielen tulkki. Tälläkin kertaa tulkkaajana keskuksessa avusti Leena Herzi. Ilman häntä moni asia olisi jäänyt arvailujen varaan. Sosiaalikeskuksen johtaja kiitti lopuksi Vienoa suuresta työstä keskuksen hyväksi ja pyysi vierailulle uudestaan.
Yhteiskuvan jälleen lähdimme iloisin mielin kohti Viipuria ja Karusel-kauppaostosten jälkeen kotimatkalle kohti Venäjän ja Suomen tullia, rajamuodollisuudet sujuivatkin tällä kertaa aika nopeasti ja olimme kotona normaaliin avustusmatkan aikaan.

Matkaterveisin
Esa Ström

Kuvia matkalta

Sosiaalikeskuksen johtaja Kalina

Vieno

Sovetskin lapset

Sulttaani

Haaremin naiset

Yhteislaulua Riston säestyksellä

 

 

 

 

Tykkimäkipaidat maailmalla

Moni matkalainen maailmalla varmasti hämmästyy Viipurin, Sovetskin, Novgorodin ja Pihkovan alueella ja vastaan tulee henkilö Tykkimäki paidassa. Myös Virossa voi tapahtua sama.
Esim. koululuokka voi pukeutua merkkipaitaan.
Tykkimäki lahjoitti Vienon Kammarille 2500 kpl heidän logollaan painettua paitaa.
Paitoja on vielä jäljellä, joten uusiakin kohteitakin tulee vielä.
Lämmin kiitos lahjoituksesta.

Vieno Viitakare

Konsertti Viipurin musiikkitaidekoulussa

Kesäkuussa 16.6.2018 vietimme nautinnollisen musiikkihetken Viipurin musiikkitaidekoulussa.
Koulun oppilaat monin instrumentein orkesterin kanssa ilahdutti meitä. Sydämiämme sykähdytti myös musiikinopettajan esiintyminen. Koulu on tarjonnut meille useita kertoja korkeatasoisia konsertteja. Lisäksi eräällä kuulijalla oli haitari mukana. Haitari oli ostettu Venäjältä ja hän halusi palauttaa haitarin kotiin soittamaan. Se jäi opistolle ja soittaa varmaan meille serenadin seuraavassa konsertissa.
Kiitos musiikkihetkestä.

Vieno Viitakare
Kouvola

Opiskelijat ”hyvää tekemässä”

Opiskelijat ” hyvää tekemässä”

Lukiolaiset kuusi opiskelijaa tutustuivat Vienon Kammarin toimintaan, mitä hyväntekeväisyys on Kammarilla.
Kerroimme matkakohteista ja kohteiden ihmisistä.
Tavaroiden lahjoittajista, matkustajista tavaroita viemässä.

Lukiolaiset selvittivät monta lankavyyhteä kerälle.

Alla lankavyyhdin tarina

Lankavyyhdin matka maailmalle sukiksi ja lapasiksi

  • Lahjoittajat antavat langat
  • Kerijät kerivät keräksi
  • Kutojat hakevat langat kudottavaksi
  • Valmiit tuotteet pakataan avustuskohteisiin, jotka avustusmatkalaiset vievät matkan mukana kohteisiin.
  • Perillä vanhain- ja lastenkodeissa vauvapaketissa olevat sukat lämmittävät pienet ja  isot varpaat sekä kädet.

Kiitos ahkerat kerijät!
Joona, Iiro, Tommi, Santtu ja Ukko, olitte yksi ”silmukka” tässä projektissa.

Kiitos myös opettaja Johannalle järjestelyitä.

Jouluisia asioita

Kiitämme yhteistyötahoja ja työntekijöitämme vuodesta 2017 ja toivotamme kaikille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Karjalan Tuki ry ja Vienon Kammari

Toimitimme vanhustyön pohjoisen alueen eläkeläisille joulukasseja, joissa pikkukinkku, keittoa, piparkakkuja, riisipuuroa, savulohta, tuorejuustoa, hedelmiä ja kahvia.