Ajankohtaista

Hei!

Terveisiä Viipurista päiväkodin Nadjalta, opas Tatjaanalta, Dikonista ja Pihkovan Nataljalta.
Toivottavat meille terveyttä ja odottavat tapaamista.

Kesäkuulumiset kotoa. Perheille on saatu Tykkimäki rannekeita 250 kpl.

Tämän toiminnan sponsorit alla:

Kesäduunin kautta työllistimme seitsemän nuorta.

Toivomme kaikki lämmintä kesää!

Yhdistyksen vuosikokous on peruttu to 4.6.20. Yhdistyksen jäsenistä osa kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään, joten siirrämme vuosi- ja tilinpäätöskokouksen to 24.9.20 klo 17.00. Kokous pidetään toimitila Etapissa (Urheilukentäntie 3, ksnk). Kahvit ovat klo 16.45.

Yhdistyksen kokouksista/muutoksista ilmoitetaan Keskiviikko-lehdessä järjestöpalstalla, kuten jäsenkirjeessä on ilmoitettu. Sekä yhdistyksen nettisivuilla (www.karjalantuki.com/ajankohtaista).

Hyvää kesää kaikille terveisin Vieno!


Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit

Suomen Ulkoministeriö on tiedotteessaan 12.3.2020 kehottanut välttämään matkustamista kaikkialle maailmaan. Myös kotimaan matkailua pyydetään välttämään. Tämän takia myös me kehotamme asiakkaitamme perumaan matkansa.

Uutiset koronavirusepidemiasta (COVID-19) ovat aiheuttaneet paljon huolta. Tämä heijastuu myös meidän toimintaamme bussiyhtiönä ja matkatoimistona.

Kymen Charterline Oy on Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL:n jäsen ja toimimme SMAL:n ohjeiden ja suositusten mukaan vastuullisesti tässä poikkeustilanteessa. Perinteiset Viipurin päivämatkat siirretään alkukesälle. Olemme yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin tilanteella on vaikutusta.

Seuraamme tiiviisti Suomen Ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivustoa.

Toivomme, että voimme toteuttaa mahdollisimman monta ryhmämatkaa suunnitelmien mukaisesti.

Muutamia ryhmämatkoja siirretään kesään / alkusyksyyn. Arvioimme peruutukset ja matkojen siirrot sekä niistä aiheutuvat mahdolliset kustannukset tapauskohtaisesti toivoen, että tilanne normalisoituu mahdollisimman pian.

Otamme mielellämme vastaan myös uusia matkatoiveita lähelle ja kauas. Erikoistilanteeseen liittyvät toimenpiteet aiheuttavat myös meille lisätyötä. Mikäli et saa meitä puhelimitse kiinni, lähetä meille sähköpostia info@bussimatkatoimisto

Ystävällisin terveisin,

Julia Sorokina-Reunanen, talouspäällikkö

Kymen Charterline Oy

Torikatu 2 – 45100 Kouvola

Tel: 020 710 9705

E-mail: julia@bussimatkatoimisto.fi

Vauvan vaatteista, sukista, lapasista ota yhteys suoraan vienoon!Puh. +358407512812

Ylimääräiset vaipat ja työpuvut kerätään avustuksiin.

JOULUNTAIKAA-JOULUNAIKAA!

VIENON KAMMARILLA ALOITIMME JOULUVALMISTELUT JO SYKSYLLÄ.

Tilasimme joulutontut arpajaisvoitoiksi ja lahjoitusvoittojakin saatiin. Arpamyynti oli marraskuun lopulla ja siitä se alkoi. Kiitos kaikki osallistujat. Perinteisesti vuoden viimeisellä Viipurin matkalla vietetään lastenturvakodin joulujuhlaa.
Juhlassa esiintyivät alle kouluikäiset lapset. Juhlaan toivat hauskuuttavan ohjelmanumeron Risto kitaroineen ja ”töräytyksin”, jotka hauskuuttivat kovin lapsia. Henry taas soitteli pyykkilautaa. Molemmat tonttuhatuissaan loivat jouluntunnelmaa. Ohjelman aikana piipahti sylissäni kolme lasta. Yksi tytöistä vähän kauemmin. Siinä hän silitteli ryppyisiä käsiäni. Se herkisti niin paljon, että siinä ne itkut tuli itkettyä. Juhlan jälkeen jaettiin joulupussit ja isommille jätettiin jaettavaksi koulun jälkeen. No, kotona Kuusaalla jatkui joulumuistamiset. Jouluisia ruokakasseja jaettiin 30 yhteistyökumppaneiden välityksellä. Tänä vuonna ei ollut sponsoreita kassiostoihin, mutta toivotaan, että v. 2020 joku nappaa idean ja kattaa kauttamme n. 30e:lla ilon jonkun jouluun. Perheille jaettiin pieniä lahjakortteja, jolla sai kinkkua ja kalaa joulupöytään. Valinta oli vapaa. Muutaman lapsen kanssa olin heidän omilla jouluostoksilla. Mäkikylän palvelukeskus on ollut jo 15v. ajan kammarin nuorten työllistäjä. Tähän on saatu mukavasti liitettyä pääsiäis- ja joulutervehdys vierailut. Merkittävältä on tuntunut puolin ja toisin kun  on vielä muistettu tapaamiset. Tämä vuosi päättyi Hyvän Joulun toivotuksiin ja, että Pääsiäisenä virvotaan. Vuoden 2019 aikana on ollut niin paljon mukana lähimmäisiä, yhteistyökumppaneita, matkustajia, liikennöitsijää, kaupunkia tuesta, lahjoittajia jne. LÄHIMMÄISENJOUKKUE ON SUURI; LÄMMIN JA LÄHIMMÄISTÄ AUTTAVAA! Teitä kiittävät Vienon Kammarinväki ja Kammarin Vieno.


Neuletuotteiden lahjoituksista ota yhteys Vienoon
Puh. +358407512812

VIENON KAMMARIN YHTEISTYÖ PARIKIN KANSSA JATKUU

Elokuun jälkeen Vienon Kammarille lahjoitettua tavaraa ottaa vastaan Parik-säätiö. Parikilla ja Kammarilla on pitkä yhteistyöhistoria koko Kammarin olemassaolon ajalta.


Jatkossa Parik antaa avustuskassit Kammarin järjestämille matkoille mukaan. Kammarin toiminnan muutoksista huolimatta Viipurin päivämatkat jatkuvat entiseen tapaan.
Lahjoitusten ohjaaminen Parikille mahdollistaa kierrätystoiminnan jatkumisen säästäen luontoa ja mahdollistaen käyttötavaran ekologisen uudelleenkäytön. Parikin kierrätystoiminnan avulla voidaan myös jatkaa ja lisätä vaikeimmassa asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.
Parikin kierrätysmyymälässä tavaroiden ja vaatteiden kierto on nopeaa. Yhteistyössä pyritään jatkamaan myös vaatepakettien vientiä Viipuriin. Parikin myymälöiden kierrosta tulevat vaatteet pakataan paketteihin, joita Kammarin matkat voivat kuljettaa eteenpäin.


Lahjoitusten vastaanotto syyskuun alusta
Goodwill Kouvola ; Citymarketin entinen kiinteistö
Tommolankatu 5
45130 Kouvola

Avoinna ma-pe klo 10-18 ja la 10-15

Parik Ekomaan tavaranvastaanotto
Kuusaantie 1
45130 Kouvola
Avoinna
ma – to 8.00 – 16.00
pe 8.00– 14.30

Lisätietoja:

Vieno Viitakare
puh 040 751 2812

Tontut kävivät
Mäkikylän palvelukeskuksessa

Vienon kammarin nuoret kävivät toivottamassa hyvää joulua Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille.
Me, Vienon Kammarin tontut kävimme toivottamassa hyvää joulumieltä, sekä jakamassa suklaata ja joulukortteja Mäkikylän palvelukeskuksessa.
Jaoimme joulumieltä sekä piristimme vanhuksia juttelemalla ja laulamalla. Pieneen porukkaamme kuuluivat Eetu ja Aapo Kinnunen.
Annoimme jokaiselle asukkaalle kauniin joulukortin ja suklaan sekä toivotimme hyvää joulua. Iloksemme saimme nähdä hymyn asukkaiden kasvoilta ja kuulla kuinka käyntimme piristi. Tulemme innolla ensi vuonna uudelleen!
Kiitoksemme kuuluvat Vienolle, sekä kaikille Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille ja henkilökunnalle!

Yamaha huilu

Yhdeksän vuotiaalle tytölle etsitään lahjoituksena Yamaha huilua malli nro 212 tai 221, tai muu sopiva, sekä kaareva pää siihen.

Avustuskeräys

Venäjän Karjalaan kerätään silmälaseja. Monesti voi hyödyntää laseista sangat.
Yhteydenotot Vienon Kammari
Vieno puh. +358 40 751 2812

Vauvan peitto lahjoitus

Virkattuja vauvan peittoja
Lahjoittaja Sirpa, Hollolasta

Järvenpään Näpsäkkäiden Näppien kudottuja villatuotteita

Villasukkia
Vauvan peittoja

Vienon Kammarin työhyvinvointipäivä Orilammen majalla

Lähdimme matkaan yhteiskuljetuksella aurinkoisena, mutta tuulisena helmikuun päivänä. Mukana olivat työntekijät, hallituksen jäsenet, rekanpakkaajat ja vapaaehtoistyöntekijät. Orilammella kaikille löytyi toimintaa päivän aikana. Kinasaaressa maistuivat Railin grillaamat makkarat. Osa meistä nautti herkuista kodassa ja samalla tuli tehtyä pieni kävelylenkki. Oli mahdollisuus saunoa – oli savusaunakin ja rohkeimmille avanto. Päivän päätimme yhteiseen lounaaseen kiireettömästi. Kotimatkalla kuului iloinen puheensorina, joka kertoi onnistuneesta päivästä.

Mäkikylän palvelukeskuksessa virvottiin

Vienon kammarin nuoret Eetu ja Aapo Kinnunen virpoivat Mäkikylän palvelukeskuksessa palmusunnuntaina. Lausuimme kauniin runon, toivotimme hyvää pääsiäistä ja annoimme kauniin vitsan ja kortin. Vanhusten puheista ja hymyistä havaitsi virpomisen ilahduttavan.

Teksti ja kuvat: Eetu Kinnunen