Ajankohtaista

Ajankohtaista 5/9/22

Työllistäminen

Tänäkin kesänä työllistimme seitsemän nuorta. Neljä päiväkoteihin, sekä kolme palvelukeskukseen. Uutta työllistämisessä oli ”kolmikanta” työllistäminen. Mukana oli Kouvolan kaupunki työllistämissetelillä, Kuusankosken Vanhainhuoltoyhdistys yhteiskunnallisena yrityksenä Kettumäen palvelukeskuksessa ja Vienon Kammari mukana omilla varoillaan. Näin saadaan useampi palkanmaksaja, sekä useampi työpaikka nuorille.

Perhetyö

Toteutimme Tykkimäki-päivän pienituloisille perheille. Päivä toteutettiin yhteistyössä Kouvolan kaupungin, Jaalan kotiseutu-säätiön, Kuusankosken seurakunnan Juttuparkin, sekä Vienon kammarin varoin. Lahjakortteja Tykkimäkeen jaettiin 330 kpl. Lisäksi perhetyötä toteutettiin jakamalla kuivaelintarvikekasseja yli 200 ja apu jatkuu edelleen.

Ukraina

Kolmas hankkeemme on Ukrainassa. Yhteistyössä mukana Kouvolan  Helluntai seurakunta sekä toimitila Etappi. Hankkeemme keskittyy vauvaneuleisiin sekä kaikenkokoisiin lapasiin ja sukkiin. Yksi kuorma on jo viety ja nyt syyskuussa lähtee toinen. Ja ei kaksi ilman kolmatta; neulominen jatkuu, tarkoituksena tehdä joulumatka. Villalangat ovat erittäin kalliita ostaa, joten ajatelkaa miten suuri rahallinen avustus on näissä ostoissa. Mikä on se lähimmäisenrakkauden määrä näissä silmukoissa. Huikeeta, ihanaa!

Markku Toimela ottaa mallina olleen junasukan mukaan matkalle sekä kääntää sen tarinan ukrainan-kielelle. Näin tarina junasukasta jää elämään.

Kuvassa Tapanin neulokset Ukrainaan

Lopuksi muistellaan Viipurin matkoja, joita on vuosien saatossa tehty paljon. Ne olivat ystävien tapaamisia matkoilla ja mielenvireyden ylläpitäjiä. Lisäksi matkustajat olivat sponsoreita, maksamalla matkansa. Ilman tätä sponsorointia, ei avustusmatkoihin olisi ollut varoja. Kiitos matkakumppanit yhteisistä parista kymmenestä vuodesta! Terveisin Vieno

_____________________________________________________________________

Kouvolan helluntaiseurakunnan rekka Ukrainaan lähti perjantaina 20.5. Matkakuulumisia Markku kertoo Etapissa. Ilmoitus järjestöpalstalla ajankohdasta. Kiitos ihanille kutojille!

Sirpa Hollolasta
Helga Ummeljoelta
Etappiin uusia toukkapussi malleja
Vieno ja kaikkiaan 26 banaanilaatikkoa täynnä vauvatuotteita

TOIMINTASUUNNITELMA V. 2022

Yhdistyksen tavoitteena on yhteisöllisyyden ja välittämisen kokemuksen tarjoaminen. Lähimmäisyyden toteuttaminen kotikaupungissa ja rajat ylittäen.

YHTEISTYÖ: Kotikaupungissa olemme verkostoituneet sosiaali- ja terveysalan kanssa. Asaria yhdistys ja Kouvolan helluntaiseurakunta ovat humanitäärisen työn yhteistyökumppaneita.

PERHETYÖ: Yhteistyötahojen kanssa järjestämme pienituloisille perheille Tykkimäkipäivän. Tavoite on saada 400 kpl lahjakortteja jakoon. Kammarilla on jaossa kuivaelintarvikekasseja. Tuotteet niihin saadaan lahjoituksina. Avustuslahjakortteja jaetaan saaduista lahjoituksista. Eläkeläisille on jaossa pienimäärä jouluisia ruokakasseja, jotka kotipalvelu toimittaa saajille.

TYÖLLISTÄMINEN: Kammari työllistää 15 nuorta Eezy Pikaduunin kautta päiväkoteihin.

VARAINHANKINTA: Kammarin tuloja ovat saadut avustukset, lahjoitukset ja jäsenmaksut.

VAPAAEHTOISTYÖ: Vapaaehtoiset hakevat lahjoituksena saadut kuivaelintarvikkeet, pakkaavat ne ja jakavat perheille. Vauvoille neulotaan pukuja, sukkia, lapasia ja myssyjä. Lisäksi kudotaan satoja pareja sukkia ja lapasia nyt ukrainalaisille ja kotimaan tarvitsijoille.

TIEDOTUS: Lehdistölle annetaan tietoa toiminnasta, joka pitää vireinä toiminnassa mukana olevat ja inspiroi uusia auttajia mukaan. Parhaita viestinviejiä ovat ihmiset, joilla lähimmäisyys on sydämenasia.

HALLITUS: Karjalan Tuki-Kuusankoski ry:n hallitus on kantanut vastuun toiminnasta ja taloudesta.

KESKUSTELUA: Matkalaisten kanssa on muisteltu matkoja. Korona on tuonut tarvetta pitää yhteyttä ja jakaa kuulumisia. Ahdistusta ja pelkoja on tuonut sotatila Ukrainassa. Yhteyksiä hoidetaan puheluin, sähköpostein ja kasvokkain. Avustuskohteistamme tulee myös viestejä, että miten kaipaammekaan tapaamisiamme.

KIITÄMME KAIKKIA ERITAVOIN MUKANA OLEVIA JA KANSSAMME LÄHIMMÄISENAPUA TOTEUTTAMASSA.

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2021

Korona sääteli toimintaamme joten emme tehneet yhtään avustusmatkaa Venäjän puolelle. Yhden avustuskuorman haki Asaria-yhdistys Parik-Säätiöltä. Sen kuorman mukaan laitoimme vauvaneuleita. Assaria laittoi ne Romaniaan, Moldoviaan ja Ukrainaan meneviin äitiyspaketteihin. Hämeenlinnan vankilan perheosastolle lähetimme vauvaneuleita, sukkia ja lapasia. Vauvaneuleita lähetimme myös turva-ja ensikoteihin. Sosiaalityön kautta oman kaupungin lapsiperheille.

Kammari työllisti Eezy pikaduunin kautta kymmenen nuorta päiväkoteihin eripuolille kaupunkia.

Perhetyön suuressa hankkeessa 500 kpl lippuja Tykkimäen huvipuistoon olivat mukana Kymiyhtiön 100-vuotissäätiö, Kouvolan kaupunki, Jaalan,Elimäen ja Valkealan kotiseutusäätiö, Tykkimäen alennus ja Kammarin oma rahoitus.

Kotimaan avustustyö. Lahjoitetuista tuotteista jaettiin kuivaelintarvikekasseja perheille 250 kpl. Eläkeläisille jaettiin jouluisia ruokakasseja 30 kotipalvelun kautta. Kotimaan avustustyöhön käytettiin 4000e. PerheidenTykkimäkipäivään yhteistyötahojen kanssa 12.500e ja yhdistys työllisti nuoria 3.300e:lla.

Varainhankinta. Yhdistys on saanut yhteistyötahojen avustuksia ja merkittäviä ovat olleet myös yksityishenkilöt. Kouvolan kaupungin joulukorttipostituskulut 1000e sai Kammari ja samansuuruinen summa tuli vapaaehtoislahjoittajilta jouluksi. Kiitos! Taas yhdessä olimme enemmän! Jäsenmaksut ovat myös tulojamme.

Vapaaehtoistyö. Vapaaehtoiset hakivat kuivaelintarviketavarat, kokosivat kassit ja jakoivat ne. Neuloimme 120 paria sukkia Kuusankosken MLL:n 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Sukat he lahjoittivat neuvolan kautta v. 2022 syntyneille kuusankoskelaisille vauvoille. Kiitos kutojat ja lankojen lahjoittajat!

Hallitus kantoi taloudellisen – ja toiminnanvastuun. Kiitos meille!

Tiedotus. Lehdistö on kiitettävästi pitänyt esillä toimintaamme ja sitä kautta tuonut uusia tukijoita ja pitänyt vireyttä yllä jatkuvasti mukana oleville. Parhaita viestinviejiä ovat ihmiset, jotka ovat kokeneet lähimmäisyyden omakseen.

Keskustelun tarvetta on ollut paljon perheiden vaikeuksista ja sodasta. Ajatuksia on vaihdettu puhelimen, sähköpostin kautta sekä kasvotusten.

Vauvaneuleita ja trikoita.
Kuusankoski desing – Toukkapussit
Vapaaehtoisten neulomia vauvaneuleita Ukrainaan 25.3.2022.

Vienon Kammari on saanut lahjoituksena vapaaehtoisten neulomia vauvan-neuleita. Neulokset lähtevät Kouvolan helluntaiseurakunnan kautta Ukrainaan, ja jaetaan suoraan kohteisiin pääsiäisen jälkeen. Kohteina ovat esimerkiksi synnytyssairaalat.

Keräämme edelleen lahjoitustavaraa. Lahjoituksina käyvät VAIN vauvan makuupussit, haalarit ja vaatteet 90-senttiin asti. Lisäksi otamme vastaan kaikenkokoisia villasukkia ja lapasia. Juuri näitä tuotteita tarvitsemme avustuspakkauksia varten.

Kiitos, että olet mukana!

Ota yhteyttä:

Vieno Viitakare
p. 040 751 2812
vienon.kammari@pp.inet.fi

Edelleen toimitila Etappiin voi toimittaa neuleita Ukrainan keräykseen vauvoille 0-1 vuoteen asti:

Urheilukentäntie 3, 45700 Kuusankoski, puh. 050 465 9907. Avoinna ma, ti, ke ja to klo 9-14, pe klo 9-13h

___________________________________________________________________________

Kiitos kotipalvelun väki kun toimitte joulutonttuina. Toimititte jouluruokakassit eläkeläisille. Teillä oli lahjoituskukkia ja koululaisten tekemiä joulukortteja mukana. Kun tapasin teidät, tunsin että olitte joulun iloa ja valoa. Kiitos yhteistyöstä ja hyvää uutta vuotta 2022 Vienon Kammarista.


Kouvolan kaupungin vuoden joulukorttivarat lahjoitettiin Karjalan Tuki — Kuusankoski ry:lle yhdistyksen nuorten, lapsiperheiden ja työttömien eteen tehdyn työn ansioista.
Kouvolan kaupunki lahjoitti 1000 euroa joulukorttivaroja, eli joulukorttien postittamatta jättämisestä säästyviä rahoja, Karjalan Tuki — Kuusankoski ry:lle. Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka ehdotti yhdistystä lahjoituksen saajaksi. Joulukorttivarat luovutettiin yhdistyksen puheenjohtaja Vieno Viitakareelle Kouvolan kaupungintalolla tiistaina 14.12.

Karjalan Tuki — Kuusankoski ry. valittiin tuen kohteeksi nuorten ja lapsiperheiden kuin myös työttömien hyväksi tehdyn työn vuoksi. Erityisesti nyt koronan aiheuttaman ahdingon aikana tällaisen avun merkitys korostuu yhteiskunnassa.
” Lahjoitus oli meille ilouutinen ja myös arvostuksen osoitus sitä työtä kohtaan, mitä teemme”, yhdistyksen puheenjohtaja Vieno Viitakare kommentoi lahjoitusta.
Viitakare kertoo, että lahjoitus käytetään osittain vähävaraisten jouluruokakasseihin.
”Kaupungin lahja välittyy meidän kauttamme varmasti kaupunkilaisille. Korona-aika, työttömyys ja lomautukset ovat näkyneet todella paljon perheiden arjessa, joten tällainen lahjoitus tulee tarpeeseen.”

Kouvolan kaupunki lahjoittaa vuosittain niin sanotut joulukorttivarat, eli joulukorttien postittamatta jättämisestä säästyvät varat yhdistykselle, jonka kaupunki katsoo tekevän tärkeää ja merkittävää yhteiskunnallista työtä. Joulukorttivarojen lahjoitus tehtiin kuluvana vuonna jo 10. kerran.Kouvola lahjoitti vuoden joulukorttivarat Karjalan Tuki — Kuusankoski ry:lle – Kouvolan kaupunki

MLL:n Kuusankosken paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Moisio (vas.) ja Vienon Kammarin perustaja Vieno Viitakare (2. oik.) ovat suunnitelleet vauvasukkaprojektia. Marja Vilenius (2. vas.) ja Pirjo Kvist (oik.) ovat kutoneet kuvasta puuttuvan Orvokki Lempisen kanssa yhteensä 120 sukkaparia kuusankoskelaisille ja voikkaalaisille vauvalle.


Kolme naista neuloi muutamassa kuukaudessa 120 vauvalle villasukat: Kuusaan ja Voikkaan ensi vuoden vastasyntyneet saavat neuvolasta MLL:n villasukat | Paikalliset | Kouvolan Sanomat
Vienon Kammari kiittää perheiden tykkimäkipäivästä yhteistyökumppaneita, Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiötä, Kouvolan Kaupunkia, Tykkimäen huvipuistoa ja Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiötä, sekä yksityishenkilöitä.
Osallisia oli 500 henkilöä.

Nuorten työllistäminen osittain lahja- ja yhdistyksen varoin kymmenelle nuorelle.


Alamme valmistella jouluavustuksia, johon voit osallistua kauttamme ja kanssamme.
Yhteyshenkilö Vieno Viitakare puh. 0407512812


Karjalan Tuki – Kuusankoski ry / Vienon Kammari

————————————————————————————

Äitiyspaketin matka maailmalle.

Äiti Milja halusi asuinalueelleen perhekerhon. Hän keräsi kaksisataa nimeä vanhemmilta, jotka toivoivat samaa. Sitten hän toi listan minulle, seurakunnan diakonissalle. Kerroin kirkkoherralle, että tämä on perheiden toiveena.

Kirkkoherran antoi luvan perhekerhon perustamiseen, jos minä vain jaksaisin.

Tämän kerhon sisältä lähtee hyvin merkittävä ja kauaskantoinen äitiyspakkausprojekti vuonna 1997.

Kerhoon tuli myös Satu-äiti tyttärensä Miinan kanssa. Perheeseen toivottiin toista lasta, jota Satu alkoi odottaa vuonna 1997. Aikanaan koitti synnytyksen päivä. Sinä päivänä ei kaikki sujunut hyvin. Vauvalla ei ollut voimia ponnistella elämään.

Noin puolitoista vuorokautta elettiin toivon ja pelon aikaa. Sitten oli luovuttava vauvasta. Vaikeita päätöksiä oli tehtävä, vaikka kaikkea ei halunnut todeksi uskoa.

Kului lähes puoli vuotta, ennen kuin Satu oli valmis luopumaan vauvaa varten saamastaan äitiyspaketista. Hän soitti minulle ja kysyi, voisinko viedä avustusmatkojeni mukana paketin jollekin Viipurin äidille.

Seuraava matkamme oli Viipuriin lastenturvakotiin. Kerroin siellä asian turvakodin johtajalle ja pyysin, että hän soittaisi synnytyssairaalaan. Siellä meidät otettiin ilomielin vastaan. Paikalla oli ylilääkäri Svetlana ja pääkätilö Tatjana.

Kerroimme asiamme, ja paikalle kutsuttiin yksinhuoltajaäiti Irina. Avatessamme suomalaista äitiyspakettia oivalsimme, että vauvanvaatteita ei laitettaisi enää lasten vaatekeräyksiin, vaan niistä tehtäisiin äitiyspaketteja. Yksi matkalaisistamme, Aino, solmi samalla kummisopimuksen Irina-äidin kanssa.

Jatkossa soitimme avustuskohteisiin etukäteen ja kysyimme, montako vauvaa on tulossa. Viipurin synnytyssairaalassa syntyi noin 1500 vauvaa vuodessa, joten kerralla otimme avustuskuormaan noin 50 pakettia. Äidit odottivatkin, että oma lapsi syntyisi punaisten pakettien päivänä.

Paketteja on viety Venäjän Karjalan alueelle Petroskoista alkaen. Kauimmainen  paketti on mennyt Pietarin luostarin kautta Tverin alueelle. Siellä nuori äiti sai poikavauvan. Äiti kietoi poikansa pyyheliinan sisään, muuta vaatetta hänellä ei ollut. Mutta sitten tuli meidän pakettimme!

Kerroin tämän tapauksen matkalaisille. Heti syttyi neljä naista auttamiseen. He  halusivat ryhtyä Nikolai-pojalle kummeiksi. Kahden vuoden ajan Nikolai sai vaatteet sekä vaippa- ja ruokarahaa kummeiltaan. Sitten elämä alkoi sujua, ja äiti pärjäsi jo ilman apuamme.

Yhdestä paketista se lähti liikkeelle, ja useana viime vuotena olemme koonneet noin 500 pakettia vuodessa, eniten Venäjälle ja pienempiä määriä Baltian maihin. Paketteihin on tullut erikoisesti villaneuleita ympäri Suomea.

Pitkän kertomuksen lyhyt viesti on: Se ei ole ratkaisevaa, keitä me olemme tai mistä me tulemme. Ratkaisevaa on se, mitä meistä jää elämään toisessa ihmisessä. Saanan eli pikkulinturautiaisen puolitoistapäiväinen elämä kasvatti ympärilleen satojen, jopa tuhansien pakettien hankkeen.

Hautausmaalla Saanan pienen haudan vieressä kasvaa koivupuu. Koivunoksan kainalossa on pienen linnun pesä. Sieltä kuuluu viserrys. Se on Saanan

laulu. Se on laulu Saanalle.

Jossakin kaukana vieraalla maalla äiti pukee lastansa lahjaksi saatuihin vaatteisiin. Hänen mielessään alkaa soida pikkurautiaisen laulu. Se on Saanan laulu.

Terveisin
Vieno
___________________________________________________________________________


Kotimaan joulu

Aikaisempien vuosien tapaan Vienon Kammari valmistelee myös paikallisia joulumuistamisia. Joulumuistamiset ovat lahjakortteja ja jouluiset ruokakassit. Kohteitamme ovat perheet, eläkeläiset ja nuoret. Tämä sisältää yhden yhdistyksen lahjoituksen 15 joulukassiin. Joulumuistamiset jaetaan yhteistyössä yhteistyötahojenkanssa. Myös yksityishenkilöiden lahjoitukset auttavat joulumuistamisissa ja tukevat yhdistyksen toimintaa.

Jos haluat olla kauttamme ja kanssamme joulunlahjoituksissa, voit käyttää yhdistyksen tiliä KSOP FI75 5750 7720 0354 72 /joulu. Tai ottamalla yhteyttä Vienoon puh. 040 751 2812.

Kiitos ja voimia Korona-aikaan.

Paketteja Viron Haljalan seurakuntaan

Lokakuun lopussa lähetimme postin kautta sukkia, lapasia ja vauvanneuleita seurakunnassa jaettavaksi. Neuleet kävimme hakemassa Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät Näpit -ryhmältä. Posti kulki nopeasti perille ilman tulliselvityksiä. Kirkkoherra Urmas Karileer kertoi, että nämä lahjat jaetaan joululahjoiksi seurakuntalaisille. Hän lähettää kiitokset siunausten kanssa kutojille. Olemme vierailleet seurakunnassa vuosia sitten ja kutsu kylään on edelleen voimassa.

Nuorten kesätyö

Vienon Kammarin kautta tutustumaan työelämään. Tavoitteemme oli työllistää kymmenen nuorta kesäduunin kautta. Korona tilanteen takia saimme vain seitsemän paikkaa palvelutalohin ja päiväkoteihin. Kiitos kesätyöpaikoille ja ohjaajille nuorten ohjauksesta. Vieno Viitakare

Perhepäivä Tykkimäen huvipuistossa

Lapsiperheille järjestyi huvittelupäivä Tykkimäen huvipuistoon kesällä 2020. Lippuja saatiin 250 kappaletta. Liput jaettiin ”vanhojen kuntien” alueille sosiaalityön ja Vienon Kammarin kautta. Tämän mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön, Kouvolan Kaupungin, Tykkimäen ja Vienon Kammarin yhteistyö. Iloisia kiitoksia on tullut perheiltä. Vienon Kammari kiittää myös yhteistyökumppaneita.

Lämmintä syksyyn ja talveen

Vienon Kammarin kutojat, yhteistyökumppanit ja matkaystävät lahjoittivat villasukkia, -lapasia, -myssyjä ja vauvan villavaatteita Kouvolan perhetyön jaettavaksi. Lahjaneuleita tulee ympäri Etelä-Suomea mm. Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät näpit, ovat kutoneet avustuskuormiin satoja tuotteita. Nyt niitä jaetaan myös Kouvolan perhetyölle. Kammari on saanut myös lankalahjoituksia. Aikaisempien vuosien tapaan voit lahjoittaa jouluavustuksia.

Kiitos, että toteutat lähimmäisen apua kauttamme ja kanssamme.

Väärä osoite

Matkan määränpäähän et saavu, jos osoite ei ole oikea.
Nykytekniikka ohjaa perille. Käänny oikealle –olet perillä viiden minuutin kuluttua. Niin, jos osoite on oikea.
Minulla ei ollut. Olin valinnut väärin. Olin valinnut kadun vaikka piti olla tie. Väitin matkakumppanille että eilen sain osoitteen, mutta osaatko käyttää navigaattoria?
Sitten tuli puhelu. Ystäväni Marjatta Näpsäkkäät Näpit ryhmästä kysyy, koska olette täällä? Sitten selviää, että osoite on väärä. Kaveri vaihtoi osoitteen ja pian oltiin perillä. Ryhmä oli huomioinut meidät ja vaihtanut ohjelman paikkoja. Olimme toivoneet, että tulisimme yhteiseen rukous-ja veisuuhetkeen. Virsi ”Herraa hyvää kiittäkää jne. tiensä ovat oikeat.” On myös virsi Tie valmis on. Tämä väärä osoite alkoi puhutella minua. Mitä tarvitaan, että polkuni kulkee oikeaa tietä? Tänään siihen tarvittiin ystävänsoitto. Missä olet? Oikea osoite on tämä. Tarvitaan yhteisiä kokoontumisia, jossa kysellään oikeaa suuntaa ja tarkoitusta. Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät Näpit kulkevat vuoroin Martan ja Marian askelissa. Siitä kertovat kaksi kuvaa, jotka lähetän. Osan neuleista lähetän postissa johonkin tuttuun seurakuntaan Virossa. Osa menee ”avustusruokakassien” perheille. Kuusitoista joulukassia teemme etsivälle nuorisotyölle. Mukana viesti, että jokaisessa sukan silmukassa on hyvä ajatus ja rukous. Kerron palautetta sitten mitä nuoret pitivät sukista ja lapasista. Myös paikallisesti meillä on naisia joilla on ”levottomat” kädet, joten sukkia ja lapasia tulee. Tuntui voimaannuttavalta tavata Teidät tämän Koronan eristämän ajan keskellä. Kiitos näistä vuosista! Ystävällisin terveisin Kammarinväki ja Kammarin Vieno

Vuosikokous

Karjalan Tuki – Kuusankoski Ry:n, Vienon Kammarin vuosikokous pidettiin 24.09.2020.

Yhdistyksen hallitus 2020-2021 : Pj. Vieno Viitakare, vpj. Sirkka-Liisa Huumonen, sihteeri Timo Kakko, taloudenhoitaja Tiina Kakko, jäsenet Pirjo Rouhiainen, Ritva Helenius ja Leena Hertzi-Tsaikina.

Koronatilanteen vuoksi toteutui Venäjälle vain kuusi matkaa. Kotimaassa tehtiin perhetyötä yhteistyötahojen kanssa. Perheiden virkistyspäivä Tykkimäen huvipuistossa toteutui Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön, Tykkimäen, Kouvolan Kaupungin ja Vienon Kammarin yhteistyöllä. Osallisia 250 perheenjäsentä. Taloudellista tukea on ollut ruokakassit ja lahjakortit.

Yhteistyötahojen kanssa on tullut esille, että erikokoisia villasukkia tarvitaan jaettavaksi sosiaalityön kautta. Sukkia, lapasia ja vauvanneuleita on jo tullut. Tuotteet menevät neuvolan ja sosiaalityön kautta jakoon. Lankaakin ollaan saatu lahjaksi. Monet yksityiset ja yhdistykset ovat tehneet lahjoituksia lahjakorttien- sekä jouluruokakassien hankintaan perheille, eläkeläisille ja nuorille. Kauttamme voit toteuttaa lähimmäisenapua kotikaupungissa.

Yhteyshenkilönä pj. Vieno Viitakare 040 7512 812, www.karjalantuki.com, lahjoitustili KSOP FI75 5750 7720 0354 72

Kiitos tuestasi!

Vienon Kammarin toimintaa

Kovasti meitä odotetaan avustuskohteissa. Korona aiheuttaa sen, ettei ainakaan tänä vuonna matkusteta Venäjälle. Siksi olemme laajentaneet kotimaan työtämme. Tänään elokuun viimeisenä päivänä veimme sukkia, lapasia ja vauvan neuleita lastensuojelun kohteisiin sekä ensi- ja turvakotien käyttöön. Myös neuvolat ottavat näitä vastaan.

Keskusteluissa tuli ilmi, että kumisaapas kelit tulevat taas ja kaikenkokoisille sukille ja lapasille on kysyntää. Onneksi monilla suomalaisilla naisilla on ”levottomat” kädet, jotka neulovat televisiotakin katsellessa. Muutama kutoja on jo ilmoittautunut. Lankaakin voi lahjoittaa.

Eräs kauppa lahjoittaa kuivaelintarvikkeita, joista saamme noin 30 kassia kuukaudessa perheille.

Voit kertoa minkälaista lähimmäisen apua haluat kauttamme lahjoittaa kotikaupungin lapsiperheille ja eläkeläisille, esim. avustuslahjakortit.

Vienon Kammarin yhteystiedot (kotitoimisto)

Vieno Viitakare +358 40 751 2812

Sähköpostiosoite: vienon.kammari@pp.inet.fi

Yhdistyksen lahjoitustili: FI75 5750 7720 0354 72

Kiitos tuestasi!

Terveisiä Viipurin Dikonista!

Tervehdimme teitä rakkaat Dikonin ystävät!

Ensiksikin haluamme vilpittömästi kiittää kaikia, jotka ovat tukeneet Dikonin kesäleiria sekä rukouksissa, että ainellisesti, taloudellsesti.  Nimenomaan teidän ansioista meidän kesäleirimme pidettiin. 

Kerromme nyt teille, miksi oli niin tärkeä pitää sen leirin.

Ennen kesäleiria kaikki meidän lapset ovat olleet Dikonissa sisällä noin 3 kuukautta. Se oli tieteenkin hyvin raskasta lapsille. Kesä, he haluavat käydä uimassa, pelata jalkapalloa ja yksinkertaisesti  ”lurjustella, riehua”.  

Tilanne Venäjällä  koronaviruksesta sairastuvien kanssa kesäkuussa tuli paremmaksi ja me olemme alkaneet valmistautua leirille. Alussa me haluaisimme ottaa vain niitä lapsia, jotka pysyvästi asuvat Dikonissa, mutta lopuen lopuksi otimme enemmään, koska monien lapsien puolesta tuli pyyntöä polisilta ja holhousvironomaisilta. Se johtui siitä, että monet kesäleirit tänä vuonna eivät ole pidetty ja lapset jäivät päivän aikana ovat olleet yksinä kaupungeissa ilman vanhempien huolenitoa, koska vanhemmat ovat olleet työssä.  Ja niin meidän lairille ovat osallistuneet 73 lasta. Myöskin monet vanhemmat eivät pärjäneet henkisesti työn menetyksen kanssa, ja heidän elämästä hävisi vakaus ja he alkoivat käyttää sopimattomasti paljon alkoholia, ja heidän lapset myöskin jäivät ilman holtoa ja seurantaa. Mutta tänä vuonna meillä oli hyvin vahva isosten porukka. Siina tiimissa suurin osa oli vain entisiä Dikonn kasvattia. Suurin osa niistä olivat jo nuoret miehet, jotka ovat tehneet päätöksen auttaa meitä tänä vuonna.   Ja niin kuin varma hyvin ymmärätte, tälläisen takarintaman (tuen) kanssa emme pelkäneet enää mitään. 

Tänä vuonna meillä leirillä oli kaksikin syntymäpäiväjuhla.

Ensimmäinen oli Danjalla (Daniil). Danja oli meidän kanssa vain leirillä. Hän oli ongelmaperhesta, jossa on 6 lasta ja hän on siinä vanhin poika. Titeenkin tällä pojalla ei ollut kunnon lapseutta, hän on aina huolehtinut pienimistä sisarista ja veljista.  Toivomme, että meidän leirissä hän on pystynyt näkemään huolenpitomme hänestä ja tuntea itseä yksinkertaisesti rakastettuna lapsena. Danja tietenkin oli  ”huligaani”, mutta samalla avoin ja hyvä poika.  Myöskin leirissa juhlittiin Leschan(Aleksei) syntymäpäivän. Alescha meidän kanssa jo 7 vuotta. Hän on myöskin monlapsistaperhestä, kerran hänen äitinsä tuli pyytämään apua Dikoniin, ja nyt hän on sen työntekjä.

Leirissä me järjestämme kerhot sitä varten, että lapset voisivat kehittyä ja oppia jotakin uutta. Meillä oli askartelukerhoja, kitarakerho, nyrkkeilykerho , tanssikerho ja niin edelleen. Myöskin lapset tekivät iltaojelmia varten pienet näytelmät erilaisiin annetuihin aiheisin, ovat olleet  mukana erilaisissa kilpailuissa, jotka ovat keksineet ja pitiäneet isoset. Tieteenkin niin kuin oli edelisina vuosinakin,  joka aamu leirissä alkoi oppitunnista, jossa me olemme keskusteleet lasten kanssa heille tärkeistä aiheista  ja sitten lapsilla oli mahdollisuus keskustella niista isosten kanssa.

Yhtenä päivänä meille leiriin tuli palomiehet kertomaan lapsille siitä, miten on, olla palomiehena tai pelastajana. Myöskin lapsemme mielillään ovat kokeileet palomiesten työvaateet ja ovat kuvitteleet, miten he pelastavat ihmisia.   

Lapset paljon ovat uineet, pelaneet ja seurasteleet. Yleensä leiri meni hienosti, eikä kukaan ole sairastanut. Meidän kesäleirimme päätyi nuotiolla makkaran ja limsan kanssa.

Meillä ei ole sanojakaan, emmekään tiedä,  miten me voimme suuresti kiittää Taivan Jumala  ja teitä kaikkia rakkaat Dikoniin ystävät tästä upeasta, hienosta ajasta leirissä.

Pyhä Jumala teitä kaikia siunatkoon!

Englantikielinen Dikonin sivu  https://eng.fond-dikoni.ru/

Kunnioituksella, Dikonn johtaja Viktoria Schutova

Hei!

Terveisiä Viipurista päiväkodin Nadjalta, opas Tatjaanalta, Dikonista ja Pihkovan Nataljalta.
Toivottavat meille terveyttä ja odottavat tapaamista.

Kesäkuulumiset kotoa. Perheille on saatu Tykkimäki rannekeita 250 kpl.

Tämän toiminnan sponsorit alla:

Kesäduunin kautta työllistimme seitsemän nuorta.

Toivomme kaikki lämmintä kesää!

Yhdistyksen vuosikokous on peruttu to 4.6.20. Yhdistyksen jäsenistä osa kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään, joten siirrämme vuosi- ja tilinpäätöskokouksen to 24.9.20 klo 17.00. Kokous pidetään toimitila Etapissa (Urheilukentäntie 3, ksnk). Kahvit ovat klo 16.45.

Yhdistyksen kokouksista/muutoksista ilmoitetaan Keskiviikko-lehdessä järjestöpalstalla, kuten jäsenkirjeessä on ilmoitettu. Sekä yhdistyksen nettisivuilla (www.karjalantuki.com/ajankohtaista).

Hyvää kesää kaikille terveisin Vieno!

Vauvan vaatteista, sukista, lapasista ota yhteys suoraan vienoon!Puh. +358407512812

Ylimääräiset vaipat ja työpuvut kerätään avustuksiin.


VIENON KAMMARIN YHTEISTYÖ PARIKIN KANSSA JATKUU

Elokuun jälkeen Vienon Kammarille lahjoitettua tavaraa ottaa vastaan Parik-säätiö. Parikilla ja Kammarilla on pitkä yhteistyöhistoria koko Kammarin olemassaolon ajalta.


Jatkossa Parik antaa avustuskassit Kammarin järjestämille matkoille mukaan. Kammarin toiminnan muutoksista huolimatta Viipurin päivämatkat jatkuvat entiseen tapaan.
Lahjoitusten ohjaaminen Parikille mahdollistaa kierrätystoiminnan jatkumisen säästäen luontoa ja mahdollistaen käyttötavaran ekologisen uudelleenkäytön. Parikin kierrätystoiminnan avulla voidaan myös jatkaa ja lisätä vaikeimmassa asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.
Parikin kierrätysmyymälässä tavaroiden ja vaatteiden kierto on nopeaa. Yhteistyössä pyritään jatkamaan myös vaatepakettien vientiä Viipuriin. Parikin myymälöiden kierrosta tulevat vaatteet pakataan paketteihin, joita Kammarin matkat voivat kuljettaa eteenpäin.

Parik Ekomaan tavaranvastaanotto
Kuusaantie 1
45130 Kouvola
Avoinna
ma – to 8.00 – 16.00
pe 8.00– 14.30

Lisätietoja:

Vieno Viitakare
puh 040 751 2812

Tontut kävivät
Mäkikylän palvelukeskuksessa

Vienon kammarin nuoret kävivät toivottamassa hyvää joulua Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille.
Me, Vienon Kammarin tontut kävimme toivottamassa hyvää joulumieltä, sekä jakamassa suklaata ja joulukortteja Mäkikylän palvelukeskuksessa.
Jaoimme joulumieltä sekä piristimme vanhuksia juttelemalla ja laulamalla. Pieneen porukkaamme kuuluivat Eetu ja Aapo Kinnunen.
Annoimme jokaiselle asukkaalle kauniin joulukortin ja suklaan sekä toivotimme hyvää joulua. Iloksemme saimme nähdä hymyn asukkaiden kasvoilta ja kuulla kuinka käyntimme piristi. Tulemme innolla ensi vuonna uudelleen!
Kiitoksemme kuuluvat Vienolle, sekä kaikille Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille ja henkilökunnalle!

Avustuskeräys

Venäjän Karjalaan kerätään silmälaseja. Monesti voi hyödyntää laseista sangat.
Yhteydenotot Vienon Kammari
Vieno puh. +358 40 751 2812

Vauvan peitto lahjoitus

Virkattuja vauvan peittoja
Lahjoittaja Sirpa, Hollolasta

Järvenpään Näpsäkkäiden Näppien kudottuja villatuotteita

Villasukkia
Vauvan peittoja

Vienon Kammarin työhyvinvointipäivä Orilammen majalla

Lähdimme matkaan yhteiskuljetuksella aurinkoisena, mutta tuulisena helmikuun päivänä. Mukana olivat työntekijät, hallituksen jäsenet, rekanpakkaajat ja vapaaehtoistyöntekijät. Orilammella kaikille löytyi toimintaa päivän aikana. Kinasaaressa maistuivat Railin grillaamat makkarat. Osa meistä nautti herkuista kodassa ja samalla tuli tehtyä pieni kävelylenkki. Oli mahdollisuus saunoa – oli savusaunakin ja rohkeimmille avanto. Päivän päätimme yhteiseen lounaaseen kiireettömästi. Kotimatkalla kuului iloinen puheensorina, joka kertoi onnistuneesta päivästä.

Mäkikylän palvelukeskuksessa virvottiin

Vienon kammarin nuoret Eetu ja Aapo Kinnunen virpoivat Mäkikylän palvelukeskuksessa palmusunnuntaina. Lausuimme kauniin runon, toivotimme hyvää pääsiäistä ja annoimme kauniin vitsan ja kortin. Vanhusten puheista ja hymyistä havaitsi virpomisen ilahduttavan.

Teksti ja kuvat: Eetu Kinnunen