Ajankohtaista

Vienon Kammarin toimintaa

Kovasti meitä odotetaan avustuskohteissa. Korona aiheuttaa sen, ettei ainakaan tänä vuonna matkusteta Venäjälle. Siksi olemme laajentaneet kotimaan työtämme. Tänään elokuun viimeisenä päivänä veimme sukkia, lapasia ja vauvan neuleita lastensuojelun kohteisiin sekä ensi- ja turvakotien käyttöön. Myös neuvolat ottavat näitä vastaan.

Keskusteluissa tuli ilmi, että kumisaapas kelit tulevat taas ja kaikenkokoisille sukille ja lapasille on kysyntää. Onneksi monilla suomalaisilla naisilla on ”levottomat” kädet, jotka neulovat televisiotakin katsellessa. Muutama kutoja on jo ilmoittautunut. Lankaakin voi lahjoittaa.

Eräs kauppa lahjoittaa kuivaelintarvikkeita, joista saamme noin 30 kassia kuukaudessa perheille.

Voit kertoa minkälaista lähimmäisen apua haluat kauttamme lahjoittaa kotikaupungin lapsiperheille ja eläkeläisille, esim. avustuslahjakortit.

Vienon Kammarin yhteystiedot (kotitoimisto)

Vieno Viitakare +358 40 751 2812

Sähköpostiosoite: vienon.kammari@pp.inet.fi

Yhdistyksen lahjoitustili: FI75 5750 7720 0354 72

Kiitos tuestasi!

Terveisiä Viipurin Dikonista!

Tervehdimme teitä rakkaat Dikonin ystävät!

Ensiksikin haluamme vilpittömästi kiittää kaikia, jotka ovat tukeneet Dikonin kesäleiria sekä rukouksissa, että ainellisesti, taloudellsesti.  Nimenomaan teidän ansioista meidän kesäleirimme pidettiin. 

Kerromme nyt teille, miksi oli niin tärkeä pitää sen leirin.

Ennen kesäleiria kaikki meidän lapset ovat olleet Dikonissa sisällä noin 3 kuukautta. Se oli tieteenkin hyvin raskasta lapsille. Kesä, he haluavat käydä uimassa, pelata jalkapalloa ja yksinkertaisesti  ”lurjustella, riehua”.  

Tilanne Venäjällä  koronaviruksesta sairastuvien kanssa kesäkuussa tuli paremmaksi ja me olemme alkaneet valmistautua leirille. Alussa me haluaisimme ottaa vain niitä lapsia, jotka pysyvästi asuvat Dikonissa, mutta lopuen lopuksi otimme enemmään, koska monien lapsien puolesta tuli pyyntöä polisilta ja holhousvironomaisilta. Se johtui siitä, että monet kesäleirit tänä vuonna eivät ole pidetty ja lapset jäivät päivän aikana ovat olleet yksinä kaupungeissa ilman vanhempien huolenitoa, koska vanhemmat ovat olleet työssä.  Ja niin meidän lairille ovat osallistuneet 73 lasta. Myöskin monet vanhemmat eivät pärjäneet henkisesti työn menetyksen kanssa, ja heidän elämästä hävisi vakaus ja he alkoivat käyttää sopimattomasti paljon alkoholia, ja heidän lapset myöskin jäivät ilman holtoa ja seurantaa. Mutta tänä vuonna meillä oli hyvin vahva isosten porukka. Siina tiimissa suurin osa oli vain entisiä Dikonn kasvattia. Suurin osa niistä olivat jo nuoret miehet, jotka ovat tehneet päätöksen auttaa meitä tänä vuonna.   Ja niin kuin varma hyvin ymmärätte, tälläisen takarintaman (tuen) kanssa emme pelkäneet enää mitään. 

Tänä vuonna meillä leirillä oli kaksikin syntymäpäiväjuhla.

Ensimmäinen oli Danjalla (Daniil). Danja oli meidän kanssa vain leirillä. Hän oli ongelmaperhesta, jossa on 6 lasta ja hän on siinä vanhin poika. Titeenkin tällä pojalla ei ollut kunnon lapseutta, hän on aina huolehtinut pienimistä sisarista ja veljista.  Toivomme, että meidän leirissä hän on pystynyt näkemään huolenpitomme hänestä ja tuntea itseä yksinkertaisesti rakastettuna lapsena. Danja tietenkin oli  ”huligaani”, mutta samalla avoin ja hyvä poika.  Myöskin leirissa juhlittiin Leschan(Aleksei) syntymäpäivän. Alescha meidän kanssa jo 7 vuotta. Hän on myöskin monlapsistaperhestä, kerran hänen äitinsä tuli pyytämään apua Dikoniin, ja nyt hän on sen työntekjä.

Leirissä me järjestämme kerhot sitä varten, että lapset voisivat kehittyä ja oppia jotakin uutta. Meillä oli askartelukerhoja, kitarakerho, nyrkkeilykerho , tanssikerho ja niin edelleen. Myöskin lapset tekivät iltaojelmia varten pienet näytelmät erilaisiin annetuihin aiheisin, ovat olleet  mukana erilaisissa kilpailuissa, jotka ovat keksineet ja pitiäneet isoset. Tieteenkin niin kuin oli edelisina vuosinakin,  joka aamu leirissä alkoi oppitunnista, jossa me olemme keskusteleet lasten kanssa heille tärkeistä aiheista  ja sitten lapsilla oli mahdollisuus keskustella niista isosten kanssa.

Yhtenä päivänä meille leiriin tuli palomiehet kertomaan lapsille siitä, miten on, olla palomiehena tai pelastajana. Myöskin lapsemme mielillään ovat kokeileet palomiesten työvaateet ja ovat kuvitteleet, miten he pelastavat ihmisia.   

Lapset paljon ovat uineet, pelaneet ja seurasteleet. Yleensä leiri meni hienosti, eikä kukaan ole sairastanut. Meidän kesäleirimme päätyi nuotiolla makkaran ja limsan kanssa.

Meillä ei ole sanojakaan, emmekään tiedä,  miten me voimme suuresti kiittää Taivan Jumala  ja teitä kaikkia rakkaat Dikoniin ystävät tästä upeasta, hienosta ajasta leirissä.

Pyhä Jumala teitä kaikia siunatkoon!

Englantikielinen Dikonin sivu  https://eng.fond-dikoni.ru/

Kunnioituksella, Dikonn johtaja Viktoria Schutova

Hei!

Terveisiä Viipurista päiväkodin Nadjalta, opas Tatjaanalta, Dikonista ja Pihkovan Nataljalta.
Toivottavat meille terveyttä ja odottavat tapaamista.

Kesäkuulumiset kotoa. Perheille on saatu Tykkimäki rannekeita 250 kpl.

Tämän toiminnan sponsorit alla:

Kesäduunin kautta työllistimme seitsemän nuorta.

Toivomme kaikki lämmintä kesää!

Yhdistyksen vuosikokous on peruttu to 4.6.20. Yhdistyksen jäsenistä osa kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään, joten siirrämme vuosi- ja tilinpäätöskokouksen to 24.9.20 klo 17.00. Kokous pidetään toimitila Etapissa (Urheilukentäntie 3, ksnk). Kahvit ovat klo 16.45.

Yhdistyksen kokouksista/muutoksista ilmoitetaan Keskiviikko-lehdessä järjestöpalstalla, kuten jäsenkirjeessä on ilmoitettu. Sekä yhdistyksen nettisivuilla (www.karjalantuki.com/ajankohtaista).

Hyvää kesää kaikille terveisin Vieno!

Vauvan vaatteista, sukista, lapasista ota yhteys suoraan vienoon!Puh. +358407512812

Ylimääräiset vaipat ja työpuvut kerätään avustuksiin.


VIENON KAMMARIN YHTEISTYÖ PARIKIN KANSSA JATKUU

Elokuun jälkeen Vienon Kammarille lahjoitettua tavaraa ottaa vastaan Parik-säätiö. Parikilla ja Kammarilla on pitkä yhteistyöhistoria koko Kammarin olemassaolon ajalta.


Jatkossa Parik antaa avustuskassit Kammarin järjestämille matkoille mukaan. Kammarin toiminnan muutoksista huolimatta Viipurin päivämatkat jatkuvat entiseen tapaan.
Lahjoitusten ohjaaminen Parikille mahdollistaa kierrätystoiminnan jatkumisen säästäen luontoa ja mahdollistaen käyttötavaran ekologisen uudelleenkäytön. Parikin kierrätystoiminnan avulla voidaan myös jatkaa ja lisätä vaikeimmassa asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.
Parikin kierrätysmyymälässä tavaroiden ja vaatteiden kierto on nopeaa. Yhteistyössä pyritään jatkamaan myös vaatepakettien vientiä Viipuriin. Parikin myymälöiden kierrosta tulevat vaatteet pakataan paketteihin, joita Kammarin matkat voivat kuljettaa eteenpäin.

Parik Ekomaan tavaranvastaanotto
Kuusaantie 1
45130 Kouvola
Avoinna
ma – to 8.00 – 16.00
pe 8.00– 14.30

Lisätietoja:

Vieno Viitakare
puh 040 751 2812

Tontut kävivät
Mäkikylän palvelukeskuksessa

Vienon kammarin nuoret kävivät toivottamassa hyvää joulua Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille.
Me, Vienon Kammarin tontut kävimme toivottamassa hyvää joulumieltä, sekä jakamassa suklaata ja joulukortteja Mäkikylän palvelukeskuksessa.
Jaoimme joulumieltä sekä piristimme vanhuksia juttelemalla ja laulamalla. Pieneen porukkaamme kuuluivat Eetu ja Aapo Kinnunen.
Annoimme jokaiselle asukkaalle kauniin joulukortin ja suklaan sekä toivotimme hyvää joulua. Iloksemme saimme nähdä hymyn asukkaiden kasvoilta ja kuulla kuinka käyntimme piristi. Tulemme innolla ensi vuonna uudelleen!
Kiitoksemme kuuluvat Vienolle, sekä kaikille Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille ja henkilökunnalle!

Avustuskeräys

Venäjän Karjalaan kerätään silmälaseja. Monesti voi hyödyntää laseista sangat.
Yhteydenotot Vienon Kammari
Vieno puh. +358 40 751 2812

Vauvan peitto lahjoitus

Virkattuja vauvan peittoja
Lahjoittaja Sirpa, Hollolasta

Järvenpään Näpsäkkäiden Näppien kudottuja villatuotteita

Villasukkia
Vauvan peittoja

Vienon Kammarin työhyvinvointipäivä Orilammen majalla

Lähdimme matkaan yhteiskuljetuksella aurinkoisena, mutta tuulisena helmikuun päivänä. Mukana olivat työntekijät, hallituksen jäsenet, rekanpakkaajat ja vapaaehtoistyöntekijät. Orilammella kaikille löytyi toimintaa päivän aikana. Kinasaaressa maistuivat Railin grillaamat makkarat. Osa meistä nautti herkuista kodassa ja samalla tuli tehtyä pieni kävelylenkki. Oli mahdollisuus saunoa – oli savusaunakin ja rohkeimmille avanto. Päivän päätimme yhteiseen lounaaseen kiireettömästi. Kotimatkalla kuului iloinen puheensorina, joka kertoi onnistuneesta päivästä.

Mäkikylän palvelukeskuksessa virvottiin

Vienon kammarin nuoret Eetu ja Aapo Kinnunen virpoivat Mäkikylän palvelukeskuksessa palmusunnuntaina. Lausuimme kauniin runon, toivotimme hyvää pääsiäistä ja annoimme kauniin vitsan ja kortin. Vanhusten puheista ja hymyistä havaitsi virpomisen ilahduttavan.

Teksti ja kuvat: Eetu Kinnunen