Ajankohtaista

Rakas, Viennna! Meillä on niin ikävä sinua!

Lähetämme kaikki ystävänpäiväonnittelut vain juuri Sinulle!

Toivottavasti tapaamme pian. Olet aina sydämessämme.

Ystäväsi ikuisesti

Natalia ja kaikki  muut Pihkovasta  14.2.2021

Äitiyspaketin matka maailmalle.

Äiti Milja halusi asuinalueelleen perhekerhon. Hän keräsi kaksisataa nimeä vanhemmilta, jotka toivoivat samaa. Sitten hän toi listan minulle, seurakunnan diakonissalle. Kerroin kirkkoherralle, että tämä on perheiden toiveena.

Kirkkoherran antoi luvan perhekerhon perustamiseen, jos minä vain jaksaisin.

Tämän kerhon sisältä lähtee hyvin merkittävä ja kauaskantoinen äitiyspakkausprojekti vuonna 1997.

Kerhoon tuli myös Satu-äiti tyttärensä Miinan kanssa. Perheeseen toivottiin toista lasta, jota Satu alkoi odottaa vuonna 1997. Aikanaan koitti synnytyksen päivä. Sinä päivänä ei kaikki sujunut hyvin. Vauvalla ei ollut voimia ponnistella elämään.

Noin puolitoista vuorokautta elettiin toivon ja pelon aikaa. Sitten oli luovuttava vauvasta. Vaikeita päätöksiä oli tehtävä, vaikka kaikkea ei halunnut todeksi uskoa.

Kului lähes puoli vuotta, ennen kuin Satu oli valmis luopumaan vauvaa varten saamastaan äitiyspaketista. Hän soitti minulle ja kysyi, voisinko viedä avustusmatkojeni mukana paketin jollekin Viipurin äidille.

Seuraava matkamme oli Viipuriin lastenturvakotiin. Kerroin siellä asian turvakodin johtajalle ja pyysin, että hän soittaisi synnytyssairaalaan. Siellä meidät otettiin ilomielin vastaan. Paikalla oli ylilääkäri Svetlana ja pääkätilö Tatjana.

Kerroimme asiamme, ja paikalle kutsuttiin yksinhuoltajaäiti Irina. Avatessamme suomalaista äitiyspakettia oivalsimme, että vauvanvaatteita ei laitettaisi enää lasten vaatekeräyksiin, vaan niistä tehtäisiin äitiyspaketteja. Yksi matkalaisistamme, Aino, solmi samalla kummisopimuksen Irina-äidin kanssa.

Jatkossa soitimme avustuskohteisiin etukäteen ja kysyimme, montako vauvaa on tulossa. Viipurin synnytyssairaalassa syntyi noin 1500 vauvaa vuodessa, joten kerralla otimme avustuskuormaan noin 50 pakettia. Äidit odottivatkin, että oma lapsi syntyisi punaisten pakettien päivänä.

Paketteja on viety Venäjän Karjalan alueelle Petroskoista alkaen. Kauimmainen  paketti on mennyt Pietarin luostarin kautta Tverin alueelle. Siellä nuori äiti sai poikavauvan. Äiti kietoi poikansa pyyheliinan sisään, muuta vaatetta hänellä ei ollut. Mutta sitten tuli meidän pakettimme!

Kerroin tämän tapauksen matkalaisille. Heti syttyi neljä naista auttamiseen. He  halusivat ryhtyä Nikolai-pojalle kummeiksi. Kahden vuoden ajan Nikolai sai vaatteet sekä vaippa- ja ruokarahaa kummeiltaan. Sitten elämä alkoi sujua, ja äiti pärjäsi jo ilman apuamme.

Yhdestä paketista se lähti liikkeelle, ja useana viime vuotena olemme koonneet noin 500 pakettia vuodessa, eniten Venäjälle ja pienempiä määriä Baltian maihin. Paketteihin on tullut erikoisesti villaneuleita ympäri Suomea.

Pitkän kertomuksen lyhyt viesti on: Se ei ole ratkaisevaa, keitä me olemme tai mistä me tulemme. Ratkaisevaa on se, mitä meistä jää elämään toisessa ihmisessä. Saanan eli pikkulinturautiaisen puolitoistapäiväinen elämä kasvatti ympärilleen satojen, jopa tuhansien pakettien hankkeen.

Hautausmaalla Saanan pienen haudan vieressä kasvaa koivupuu. Koivunoksan kainalossa on pienen linnun pesä. Sieltä kuuluu viserrys. Se on Saanan

laulu. Se on laulu Saanalle.

Jossakin kaukana vieraalla maalla äiti pukee lastansa lahjaksi saatuihin vaatteisiin. Hänen mielessään alkaa soida pikkurautiaisen laulu. Se on Saanan laulu.

Terveisin
Vieno

Kallis Vienon!
Onnittelemme vilpittömästi teitä ja kaikkia ystäviämme Suomesta tulevasta uudesta vuodesta ja yvää joulua! Onnea, onnea, hyvää terveyttä ja siunauksia!
 
Kiitos paljon kaikesta! Olemme erittäin iloisia pitkäaikaisesta ystävyydestämme ja yhteistyöstämme!
 
Kunnioituksella ja rakkaudella me kaikki: Galina ja Ladan työntekijät.

Дорогая Виенон!

От всей души поздравляем Вас и всех наших друзей из Финляндии с наступающим Новым годом и Рождеством Христовым!

Удачи Вам, счастья, крепкого здоровья и благословений!

Большое спасибо за все! Мы очень рады нашей многолетней дружбе и сотрудничеству!  

С уважением и любовью, мы все: Галина и сотрудники «Лада».

PÄIVÄÄ, RAKAS VIENO! ONNITTELEN TEITÄ KAIKKIEN JO OHI MENNEIDEN JUHLIEN JOHDOSTA. KITTOS TEILLE ONNITTELUISTA, ON HYVIN MIELLYTTÄVÄÄ, ETTÄ MUISTATTE MEITÄMITÄ TEILLE KUULUU? MITEN ON TERVEYDEN LAITA? KÄVIN ÄIDIN LUONA ARKANGELISSA. MENIN SINNE 30.12.2020 JA PALASIN VASTA EILEN 23.01.2021. MINULLA ON MUUTEN KAIKKI HYVIN,MUTTA ILMAN TEITÄ ASIAT OVAT HUONOSTI. MEILLÄ OLI YHTEISTYÖTÄ 20 VUODEN AJAN, SE AIKAOLI HIENOA. KUNPA TÄMÄ VIRUSTAUTI LOPPUISI JA NÄKISIMME TOISEMME. KIITOS TEILLE KAIKESTA. NADEZDA. VIIPURIN PÄIVÄKOTI.

добрый вечер, дорогая Виено! Я поздравляю вас со всеми прошедшими праздниками.Спасибо и вам за поздравления, очень приятно, что помните нас.Как у вас дела, как здоровье? Я БЫЛА У МАМЫ  в Архангельске, уехала 30.12.20 и вернулась только вчера 23.01.21.У МЕНЯ все хорошо, конечно, без вас плохо, привыкли дружить за эти 20 лет совместной работы, было прекрасно!!!. Хочется, чтобы эта вся болезнь закончилась и мы увидели друг друга.Спасибо вам за все.Надежда.
___________________________________________________________________________


Kiitos, että osallistuit lähimmäisenjouluun kanssamme!

Vienon Kammarin kautta jouluavut koostuivat lahjoituksista tilille, sekä kammarin osuudesta. Yhteensä kaikki tuotot olivat 6.500euroa. Kutsu-ensivuonna uusiksi! Kiitos kaikille lahjoittajille sekä yhteistyökumppaneille. Toivomme meille kaikille vuodelle 2021 terveyttä sekä voimia huolehtia toisistamme ja itsestämme jatkossakin.

Vienon kammarinväki ja kammarin Vieno.

Kotimaan joulu

Aikaisempien vuosien tapaan Vienon Kammari valmistelee myös paikallisia joulumuistamisia. Joulumuistamiset ovat lahjakortteja ja jouluiset ruokakassit. Kohteitamme ovat perheet, eläkeläiset ja nuoret. Joulukasseja on n. 55-60 kpl. Tämä sisältää yhden yhdistyksen lahjoituksen 15 joulukassiin. Joulumuistamiset jaetaan yhteistyössä yhteistyötahojenkanssa. Myös yksityishenkilöiden lahjoitukset auttavat joulumuistamisissa ja tukevat yhdistyksen toimintaa.

Jos haluat olla kauttamme ja kanssamme joulunlahjoituksissa, voit käyttää yhdistyksen tiliä KSOP FI75 5750 7720 0354 72 /joulu. Tai ottamalla yhteyttä Vienoon puh. 040 751 2812.

Kiitos ja voimia Korona-aikaan.

Paketteja Viron Haljalan seurakuntaan

Lokakuun lopussa lähetimme postin kautta sukkia, lapasia ja vauvanneuleita seurakunnassa jaettavaksi. Neuleet kävimme hakemassa Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät Näpit -ryhmältä. Posti kulki nopeasti perille ilman tulliselvityksiä. Kirkkoherra Urmas Karileer kertoi, että nämä lahjat jaetaan joululahjoiksi seurakuntalaisille. Hän lähettää kiitokset siunausten kanssa kutojille. Olemme vierailleet seurakunnassa vuosia sitten ja kutsu kylään on edelleen voimassa.

Nuorten kesätyö

Vienon Kammarin kautta tutustumaan työelämään. Tavoitteemme oli työllistää kymmenen nuorta kesäduunin kautta. Korona tilanteen takia saimme vain seitsemän paikkaa palvelutalohin ja päiväkoteihin. Kiitos kesätyöpaikoille ja ohjaajille nuorten ohjauksesta. Vieno Viitakare

Perhepäivä Tykkimäen huvipuistossa

Lapsiperheille järjestyi huvittelupäivä Tykkimäen huvipuistoon kesällä 2020. Lippuja saatiin 250 kappaletta. Liput jaettiin ”vanhojen kuntien” alueille sosiaalityön ja Vienon Kammarin kautta. Tämän mahdollisti Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön, Kouvolan Kaupungin, Tykkimäen ja Vienon Kammarin yhteistyö. Iloisia kiitoksia on tullut perheiltä. Vienon Kammari kiittää myös yhteistyökumppaneita.

Lämmintä syksyyn ja talveen

Vienon Kammarin kutojat, yhteistyökumppanit ja matkaystävät lahjoittivat villasukkia, -lapasia, -myssyjä ja vauvan villavaatteita Kouvolan perhetyön jaettavaksi. Lahjaneuleita tulee ympäri Etelä-Suomea mm. Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät näpit, ovat kutoneet avustuskuormiin satoja tuotteita. Nyt niitä jaetaan myös Kouvolan perhetyölle. Kammari on saanut myös lankalahjoituksia. Aikaisempien vuosien tapaan voit lahjoittaa jouluavustuksia.

Kiitos, että toteutat lähimmäisen apua kauttamme ja kanssamme.

Väärä osoite

Matkan määränpäähän et saavu, jos osoite ei ole oikea.
Nykytekniikka ohjaa perille. Käänny oikealle –olet perillä viiden minuutin kuluttua. Niin, jos osoite on oikea.
Minulla ei ollut. Olin valinnut väärin. Olin valinnut kadun vaikka piti olla tie. Väitin matkakumppanille että eilen sain osoitteen, mutta osaatko käyttää navigaattoria?
Sitten tuli puhelu. Ystäväni Marjatta Näpsäkkäät Näpit ryhmästä kysyy, koska olette täällä? Sitten selviää, että osoite on väärä. Kaveri vaihtoi osoitteen ja pian oltiin perillä. Ryhmä oli huomioinut meidät ja vaihtanut ohjelman paikkoja. Olimme toivoneet, että tulisimme yhteiseen rukous-ja veisuuhetkeen. Virsi ”Herraa hyvää kiittäkää jne. tiensä ovat oikeat.” On myös virsi Tie valmis on. Tämä väärä osoite alkoi puhutella minua. Mitä tarvitaan, että polkuni kulkee oikeaa tietä? Tänään siihen tarvittiin ystävänsoitto. Missä olet? Oikea osoite on tämä. Tarvitaan yhteisiä kokoontumisia, jossa kysellään oikeaa suuntaa ja tarkoitusta. Järvenpään seurakunnan Näpsäkkäät Näpit kulkevat vuoroin Martan ja Marian askelissa. Siitä kertovat kaksi kuvaa, jotka lähetän. Osan neuleista lähetän postissa johonkin tuttuun seurakuntaan Virossa. Osa menee ”avustusruokakassien” perheille. Kuusitoista joulukassia teemme etsivälle nuorisotyölle. Mukana viesti, että jokaisessa sukan silmukassa on hyvä ajatus ja rukous. Kerron palautetta sitten mitä nuoret pitivät sukista ja lapasista. Myös paikallisesti meillä on naisia joilla on ”levottomat” kädet, joten sukkia ja lapasia tulee. Tuntui voimaannuttavalta tavata Teidät tämän Koronan eristämän ajan keskellä. Kiitos näistä vuosista! Ystävällisin terveisin Kammarinväki ja Kammarin Vieno

Vuosikokous

Karjalan Tuki – Kuusankoski Ry:n, Vienon Kammarin vuosikokous pidettiin 24.09.2020.

Yhdistyksen hallitus 2020-2021 : Pj. Vieno Viitakare, vpj. Sirkka-Liisa Huumonen, sihteeri Timo Kakko, taloudenhoitaja Tiina Kakko, jäsenet Pirjo Rouhiainen, Ritva Helenius ja Leena Hertzi-Tsaikina.

Koronatilanteen vuoksi toteutui Venäjälle vain kuusi matkaa. Kotimaassa tehtiin perhetyötä yhteistyötahojen kanssa. Perheiden virkistyspäivä Tykkimäen huvipuistossa toteutui Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiön, Tykkimäen, Kouvolan Kaupungin ja Vienon Kammarin yhteistyöllä. Osallisia 250 perheenjäsentä. Taloudellista tukea on ollut ruokakassit ja lahjakortit.

Yhteistyötahojen kanssa on tullut esille, että erikokoisia villasukkia tarvitaan jaettavaksi sosiaalityön kautta. Sukkia, lapasia ja vauvanneuleita on jo tullut. Tuotteet menevät neuvolan ja sosiaalityön kautta jakoon. Lankaakin ollaan saatu lahjaksi. Monet yksityiset ja yhdistykset ovat tehneet lahjoituksia lahjakorttien- sekä jouluruokakassien hankintaan perheille, eläkeläisille ja nuorille. Kauttamme voit toteuttaa lähimmäisenapua kotikaupungissa.

Yhteyshenkilönä pj. Vieno Viitakare 040 7512 812, www.karjalantuki.com, lahjoitustili KSOP FI75 5750 7720 0354 72

Kiitos tuestasi!

Vienon Kammarin toimintaa

Kovasti meitä odotetaan avustuskohteissa. Korona aiheuttaa sen, ettei ainakaan tänä vuonna matkusteta Venäjälle. Siksi olemme laajentaneet kotimaan työtämme. Tänään elokuun viimeisenä päivänä veimme sukkia, lapasia ja vauvan neuleita lastensuojelun kohteisiin sekä ensi- ja turvakotien käyttöön. Myös neuvolat ottavat näitä vastaan.

Keskusteluissa tuli ilmi, että kumisaapas kelit tulevat taas ja kaikenkokoisille sukille ja lapasille on kysyntää. Onneksi monilla suomalaisilla naisilla on ”levottomat” kädet, jotka neulovat televisiotakin katsellessa. Muutama kutoja on jo ilmoittautunut. Lankaakin voi lahjoittaa.

Eräs kauppa lahjoittaa kuivaelintarvikkeita, joista saamme noin 30 kassia kuukaudessa perheille.

Voit kertoa minkälaista lähimmäisen apua haluat kauttamme lahjoittaa kotikaupungin lapsiperheille ja eläkeläisille, esim. avustuslahjakortit.

Vienon Kammarin yhteystiedot (kotitoimisto)

Vieno Viitakare +358 40 751 2812

Sähköpostiosoite: vienon.kammari@pp.inet.fi

Yhdistyksen lahjoitustili: FI75 5750 7720 0354 72

Kiitos tuestasi!

Terveisiä Viipurin Dikonista!

Tervehdimme teitä rakkaat Dikonin ystävät!

Ensiksikin haluamme vilpittömästi kiittää kaikia, jotka ovat tukeneet Dikonin kesäleiria sekä rukouksissa, että ainellisesti, taloudellsesti.  Nimenomaan teidän ansioista meidän kesäleirimme pidettiin. 

Kerromme nyt teille, miksi oli niin tärkeä pitää sen leirin.

Ennen kesäleiria kaikki meidän lapset ovat olleet Dikonissa sisällä noin 3 kuukautta. Se oli tieteenkin hyvin raskasta lapsille. Kesä, he haluavat käydä uimassa, pelata jalkapalloa ja yksinkertaisesti  ”lurjustella, riehua”.  

Tilanne Venäjällä  koronaviruksesta sairastuvien kanssa kesäkuussa tuli paremmaksi ja me olemme alkaneet valmistautua leirille. Alussa me haluaisimme ottaa vain niitä lapsia, jotka pysyvästi asuvat Dikonissa, mutta lopuen lopuksi otimme enemmään, koska monien lapsien puolesta tuli pyyntöä polisilta ja holhousvironomaisilta. Se johtui siitä, että monet kesäleirit tänä vuonna eivät ole pidetty ja lapset jäivät päivän aikana ovat olleet yksinä kaupungeissa ilman vanhempien huolenitoa, koska vanhemmat ovat olleet työssä.  Ja niin meidän lairille ovat osallistuneet 73 lasta. Myöskin monet vanhemmat eivät pärjäneet henkisesti työn menetyksen kanssa, ja heidän elämästä hävisi vakaus ja he alkoivat käyttää sopimattomasti paljon alkoholia, ja heidän lapset myöskin jäivät ilman holtoa ja seurantaa. Mutta tänä vuonna meillä oli hyvin vahva isosten porukka. Siina tiimissa suurin osa oli vain entisiä Dikonn kasvattia. Suurin osa niistä olivat jo nuoret miehet, jotka ovat tehneet päätöksen auttaa meitä tänä vuonna.   Ja niin kuin varma hyvin ymmärätte, tälläisen takarintaman (tuen) kanssa emme pelkäneet enää mitään. 

Tänä vuonna meillä leirillä oli kaksikin syntymäpäiväjuhla.

Ensimmäinen oli Danjalla (Daniil). Danja oli meidän kanssa vain leirillä. Hän oli ongelmaperhesta, jossa on 6 lasta ja hän on siinä vanhin poika. Titeenkin tällä pojalla ei ollut kunnon lapseutta, hän on aina huolehtinut pienimistä sisarista ja veljista.  Toivomme, että meidän leirissä hän on pystynyt näkemään huolenpitomme hänestä ja tuntea itseä yksinkertaisesti rakastettuna lapsena. Danja tietenkin oli  ”huligaani”, mutta samalla avoin ja hyvä poika.  Myöskin leirissa juhlittiin Leschan(Aleksei) syntymäpäivän. Alescha meidän kanssa jo 7 vuotta. Hän on myöskin monlapsistaperhestä, kerran hänen äitinsä tuli pyytämään apua Dikoniin, ja nyt hän on sen työntekjä.

Leirissä me järjestämme kerhot sitä varten, että lapset voisivat kehittyä ja oppia jotakin uutta. Meillä oli askartelukerhoja, kitarakerho, nyrkkeilykerho , tanssikerho ja niin edelleen. Myöskin lapset tekivät iltaojelmia varten pienet näytelmät erilaisiin annetuihin aiheisin, ovat olleet  mukana erilaisissa kilpailuissa, jotka ovat keksineet ja pitiäneet isoset. Tieteenkin niin kuin oli edelisina vuosinakin,  joka aamu leirissä alkoi oppitunnista, jossa me olemme keskusteleet lasten kanssa heille tärkeistä aiheista  ja sitten lapsilla oli mahdollisuus keskustella niista isosten kanssa.

Yhtenä päivänä meille leiriin tuli palomiehet kertomaan lapsille siitä, miten on, olla palomiehena tai pelastajana. Myöskin lapsemme mielillään ovat kokeileet palomiesten työvaateet ja ovat kuvitteleet, miten he pelastavat ihmisia.   

Lapset paljon ovat uineet, pelaneet ja seurasteleet. Yleensä leiri meni hienosti, eikä kukaan ole sairastanut. Meidän kesäleirimme päätyi nuotiolla makkaran ja limsan kanssa.

Meillä ei ole sanojakaan, emmekään tiedä,  miten me voimme suuresti kiittää Taivan Jumala  ja teitä kaikkia rakkaat Dikoniin ystävät tästä upeasta, hienosta ajasta leirissä.

Pyhä Jumala teitä kaikia siunatkoon!

Englantikielinen Dikonin sivu  https://eng.fond-dikoni.ru/

Kunnioituksella, Dikonn johtaja Viktoria Schutova

Hei!

Terveisiä Viipurista päiväkodin Nadjalta, opas Tatjaanalta, Dikonista ja Pihkovan Nataljalta.
Toivottavat meille terveyttä ja odottavat tapaamista.

Kesäkuulumiset kotoa. Perheille on saatu Tykkimäki rannekeita 250 kpl.

Tämän toiminnan sponsorit alla:

Kesäduunin kautta työllistimme seitsemän nuorta.

Toivomme kaikki lämmintä kesää!

Yhdistyksen vuosikokous on peruttu to 4.6.20. Yhdistyksen jäsenistä osa kuuluu ikänsä puolesta koronaviruksen riskiryhmään, joten siirrämme vuosi- ja tilinpäätöskokouksen to 24.9.20 klo 17.00. Kokous pidetään toimitila Etapissa (Urheilukentäntie 3, ksnk). Kahvit ovat klo 16.45.

Yhdistyksen kokouksista/muutoksista ilmoitetaan Keskiviikko-lehdessä järjestöpalstalla, kuten jäsenkirjeessä on ilmoitettu. Sekä yhdistyksen nettisivuilla (www.karjalantuki.com/ajankohtaista).

Hyvää kesää kaikille terveisin Vieno!

Vauvan vaatteista, sukista, lapasista ota yhteys suoraan vienoon!Puh. +358407512812

Ylimääräiset vaipat ja työpuvut kerätään avustuksiin.


VIENON KAMMARIN YHTEISTYÖ PARIKIN KANSSA JATKUU

Elokuun jälkeen Vienon Kammarille lahjoitettua tavaraa ottaa vastaan Parik-säätiö. Parikilla ja Kammarilla on pitkä yhteistyöhistoria koko Kammarin olemassaolon ajalta.


Jatkossa Parik antaa avustuskassit Kammarin järjestämille matkoille mukaan. Kammarin toiminnan muutoksista huolimatta Viipurin päivämatkat jatkuvat entiseen tapaan.
Lahjoitusten ohjaaminen Parikille mahdollistaa kierrätystoiminnan jatkumisen säästäen luontoa ja mahdollistaen käyttötavaran ekologisen uudelleenkäytön. Parikin kierrätystoiminnan avulla voidaan myös jatkaa ja lisätä vaikeimmassa asemassa olevien pitkäaikaistyöttömien työllistämistä.
Parikin kierrätysmyymälässä tavaroiden ja vaatteiden kierto on nopeaa. Yhteistyössä pyritään jatkamaan myös vaatepakettien vientiä Viipuriin. Parikin myymälöiden kierrosta tulevat vaatteet pakataan paketteihin, joita Kammarin matkat voivat kuljettaa eteenpäin.

Parik Ekomaan tavaranvastaanotto
Kuusaantie 1
45130 Kouvola
Avoinna
ma – to 8.00 – 16.00
pe 8.00– 14.30

Lisätietoja:

Vieno Viitakare
puh 040 751 2812

Tontut kävivät
Mäkikylän palvelukeskuksessa

Vienon kammarin nuoret kävivät toivottamassa hyvää joulua Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille.
Me, Vienon Kammarin tontut kävimme toivottamassa hyvää joulumieltä, sekä jakamassa suklaata ja joulukortteja Mäkikylän palvelukeskuksessa.
Jaoimme joulumieltä sekä piristimme vanhuksia juttelemalla ja laulamalla. Pieneen porukkaamme kuuluivat Eetu ja Aapo Kinnunen.
Annoimme jokaiselle asukkaalle kauniin joulukortin ja suklaan sekä toivotimme hyvää joulua. Iloksemme saimme nähdä hymyn asukkaiden kasvoilta ja kuulla kuinka käyntimme piristi. Tulemme innolla ensi vuonna uudelleen!
Kiitoksemme kuuluvat Vienolle, sekä kaikille Mäkikylän palvelukeskuksen asukkaille ja henkilökunnalle!

Avustuskeräys

Venäjän Karjalaan kerätään silmälaseja. Monesti voi hyödyntää laseista sangat.
Yhteydenotot Vienon Kammari
Vieno puh. +358 40 751 2812

Vauvan peitto lahjoitus

Virkattuja vauvan peittoja
Lahjoittaja Sirpa, Hollolasta

Järvenpään Näpsäkkäiden Näppien kudottuja villatuotteita

Villasukkia
Vauvan peittoja

Vienon Kammarin työhyvinvointipäivä Orilammen majalla

Lähdimme matkaan yhteiskuljetuksella aurinkoisena, mutta tuulisena helmikuun päivänä. Mukana olivat työntekijät, hallituksen jäsenet, rekanpakkaajat ja vapaaehtoistyöntekijät. Orilammella kaikille löytyi toimintaa päivän aikana. Kinasaaressa maistuivat Railin grillaamat makkarat. Osa meistä nautti herkuista kodassa ja samalla tuli tehtyä pieni kävelylenkki. Oli mahdollisuus saunoa – oli savusaunakin ja rohkeimmille avanto. Päivän päätimme yhteiseen lounaaseen kiireettömästi. Kotimatkalla kuului iloinen puheensorina, joka kertoi onnistuneesta päivästä.

Mäkikylän palvelukeskuksessa virvottiin

Vienon kammarin nuoret Eetu ja Aapo Kinnunen virpoivat Mäkikylän palvelukeskuksessa palmusunnuntaina. Lausuimme kauniin runon, toivotimme hyvää pääsiäistä ja annoimme kauniin vitsan ja kortin. Vanhusten puheista ja hymyistä havaitsi virpomisen ilahduttavan.

Teksti ja kuvat: Eetu Kinnunen